Stație Condiționare Semințe

STAȚIE MODULARĂ DE CONDIȚIONARE ȘI AMBALARE DESTINATĂ FURNIZĂRII DE SERVICII PENTRU MATERIAL SEMINCER 

Inaintea valorificării în diverse domenii, cerealele sunt supuse unor operații de curățare de corpuri străine, de condiționare hidrică etc. Operațiile de condiționare a cerealelor pentru diverse destinații nu sunt standardizate, ele se aleg în funcție de tipul și calitatea lor, de dotarea tehnica de care se dispune, de tipul de produs care urmează a se obține, de capacitatea de producție a instalației etc.  

Eliminarea corpurilor străine mai mari sau mai mici decât bobul cerealei supuse conditionarii;  

Spălarea și condiționarea hidrică;  

Separarea magnetică a impurităților metalice; 

Aspirația tuturor prafurilor care se dezvoltă;  

Eliminarea semințelor străine mai lungi sau mai scurte decât bobul considerat, adică boabele de ovăz, orz, neghină, mazariche etc., aflate în amestecul respectiv;  

Descojirea și perierea;

Fluxul tehnologic de conditionare a cerealelor poate fi mai simplu sau mai complex, în funcţie de factorii menționați, însă, indiferent de acest aspect, un flux tehnologic de condiționare nu poate fi conceput fără un minim de utilaje și instalații, care să asigure separarea unui procent cât mai mare din corpurile străine.
content
Tehnologiile de condiţionare sunt relativ diferite când se pune problema destinației finale a semințelor de cereale condiționate, în sensul ca unele operatii specifice pot lipsi din fluxul de condiționare, iar altele noi pot fi adaugate în funcție și de caracteristicile fizico-mecanice ale unor seminţe și necesitațile speciale de condiționare ale altora.
Semințele cerealelor păioase, în general, urmează aceeași tehnologie de condiționare (mai complexă sau mai simplă), urmând aceleași operații de condiționare, cu modificarea diversilor parametri ai echipamentelor de condiționat, în concordanța cu caracteristicile fizico-mecanice ale acestora. O excepție o formează seminţele de porumb, care urmează o tehnologie diferită față de cea a cerealelor păioase, corespunzatoare caracteristicilor acestei specii. În concluzie, vor exista tehnologii de condiționare diferite, atât din punct de vedere al destinației finale a produsului (însămânțare sau măcinare), cât și din punct de vedere al materialului biologic care se supune operațiilor de condiționare. Dacă destinaţia finală a cerealelor este însămânțarea, atunci tehnologia de condiționare nu mai cuprinde pasajele de descojire, spălare, periere și condiționare hidrică, în schimb va conține operația de tratare chimică a seminţelor.

Rezultatul : Semințe condiționate și tratate la cel mai înalt nivel

Stație condiționare / tratare semințe proprie EXPERT AGRIBUSINESS

Image

Contact

Aveți întrebari? Noi avem răspunsurile. Nu ezitați să ne contactați!

Phone

0242 642 252

Address

Bulevardul 22 Decembrie nr. 101, Fundulea, Călărași, România

Socials